Karácsonyi idegnyugtató a bolygók világából

Az olvasólistámon nemrég bukkant fel ez a "hír" a Jupiterről - nem igazi hír, mert tulajdonképpen a gimnáziumi fizikaórák alapján belátható összefüggést mutat be.

A Jupiter tömegvonzása olyan nagy, hogy miközben a Nap körül kering, saját ellipszispályájának a középpontjából folyamatosan kimozgatja a Napot. Lényegében egy közös pont körül keringenek. Aki a Naprendszerben igazán a történések közepébe akar kerülni, annak oda kell mennie.

Ami a címben ígért idegnyugtatót illeti, két lépésre van szükség a kívánt hatás eléréséhez, hogy képesek legyünk kimozdulni az önmagunk körül pörgés állapotából.

1. Indítsuk el az alábbi zenét! Vagy nem pont ezt, de szerintem éppen ez a tökéletes a célra.

2. Nézzük ezt a gifet, és közben gondoljunk a világűr felfoghatatlan mélységére. Sokáig.

Opcionális harmadik lépésként elkezdhetjük élvezni a nyugalmat, ha egyszer elértük.

Ha valakinek még mindig ott motoszkál valami a fejében, ami zavarja, és nem tudja, mi lehet az - ezt a blogbejegyzést pedig idáig elolvassa még 2016 folyamán -, alighanem a soron következő Bolygók világa novella közzétételének idejét övező bizonytalanság lesz az!

Bezony.

Ezen könnyen tudok segíteni. Január elsején kész novellaorgia következik itt. Csak úgy keringenek majd a novellák egymás körül! Egészen pontosan kettő.

Két karaktertanulmányt teszek ugyanis közzé, melyek egymást is jól kiegészítik, amellett pedig korábbról megismert karaktereket is mozgásban tartanak. Érdekességük lehet, hogy egyes szám, első személyben íródtak, a karakterek mélyebb feltárása végett, és hogy valamennyire mindkettőben előkerül majd az újévi fogadalmak kérdése (de azért nem erről szólnak majd, nem kell megijedni).

Ezzel kívánok akkor boldog karácsonyt minden olvasónak!

És megnyomom még párszor a SPACE-t a klaviatúrán, mert ez most KELL...       .